En el ple del 24 de novembre, Compromís Benetússer va presentar una moció per a “Blindar les pensions a la Constitució”, un text aportat per la Mesa Estatal pel Blindatge de les Pensions (MERP).

Esta moció va ser aprovada pels grups municipals de Compromís, PSOE, EU i C’s amb l’abstenció del PP.

Ací vos deixem el text íntegre de la moció:


AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE BENETÚSSER

Na Mª Remedios Navarro Alapont, portaveu del Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Benetússer, de conformitat en el que preveu el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals presenta al Plenari, per al seu debat i posterior aprovació, si escau, la present moció

PROPOSTA PER A BLINDAR LES PENSIONS A LA CONSTITUCIÓ

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Vivim una situació d’incertesa social pel perill a què està sotmès un dels pilars fonamentals de l’Estat del Benestar, un eix de solidaritat Inter generacional i interterritorial. Les pensions públiques no només estan considerades com un dret socialment, un símbol de progrés i una conquesta democràtica, sinó que han suposat la subsistència de moltes famílies en períodes de crisi i així continuen.

Per aquest motiu, cal protegir-les per sobre de qualsevol correlació de forces polítiques, sense importar el color polític dels governs. Les ciutadanes i els ciutadans mereixen que les pensions públiques siguin tractades com la columna vertebral de l’Estat Social i de Dret que consagra la Constitució. Un dret que cal mantenir al marge de qualsevol disputa política, de diferències ideològiques o de projecte en el marc de les institucions democràtiques.

Aquestes raons van motivar que l’abril del 2013 es creés la Mesa Estatal pel Blindatge de les Pensions (MERP), formada per 480 organitzacions i recolzada per 270 personalitats. Totes les organitzacions del MERP estan unides en aquest objectiu sense distinció d’ideologies, credos o sigles partidistes, cosa que ha permès generar un ampli moviment social que uneix els que creuen que cap diferència política o tècnica no ha d’estar per sobre de l’objectiu de blindar les pensions a la Constitució.

Què significa blindar les pensions a la Constitució? És incloure un article que prohibeixi de manera explícita la privatització total o parcial del sistema públic de pensions i la pèrdua de poder adquisitiu i, en fer-ho, transformar les pensions en un dret fonamental.

Per tot això es proposa al Ple de l’Ajuntament de Benetússer la següent

PROPOSTA D’ACORDS

PRIMER: Instar el Govern d’Espanya a promoure una reforma constitucional que prohibeixi expressament que qualsevol govern, actual o futur, pugui tocar, retallar o privatitzar, totalment o parcialment, el Sistema Públic de Pensions. Un article que reculli com a obligació constitucional el manteniment del poder adquisitiu real de les pensions i, per tant, la impossibilitat que cap mena de mesura, ja sigui retallades, pujades d’impostos, copagaments, augment de les tarifes dels serveis bàsics o qualsevol una altra pugui afectar les pensions i transformar les pensions públiques en un dret fonamental.

SEGON: Traslladar els presents acords al Govern d’Espanya, a tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, del Senat i de Les Corts Valencianes, a la Generalitat Valenciana, a la Mesa Estatal pel Blindatge de les Pensions (MERP), a la Diputació de València, a la FEMP i a la FVMP.