El nostre company i Responsable de la Unitat d’Investigació en Sòls, Residus i Medi Ambient en la Universitat de València, Rafael Boluda Hernández, ens fa una explicació sobre què fer amb els guants i les mascaretes usades.

La pandèmia deguda a la COVID-19 ens obliga a canviar hàbits i rutines que fa dos mesos eren impensables. Els residus que generem no són una excepció. Ara més que mai hem de ser conscients de la importància que té l’eliminació i el reciclatge de residus.

Davant l’observació de la presència de guants i mascaretes als carrers d’alguns pobles (Benetússer no és una excepció), cal recordar la necessitat i l’obligació que tenim tots i totes per a evitar problemes de salut i mediambientals. Ja han sigut publicades, per part d’organismes oficials d’àmbit autonòmic i municipal, diferents recomanacions per al maneig dels nostres residus durant el temps de la pandèmia que està provocant la COVID-19.

Ara que la utilització de guants i mascaretes es va a multiplicar de gran manera, es fa necessari recordar com hem d’actuar per desfer-se d’estos materials una vegada inservibles.

El procediment ha de ser el següent:

  1. Separar-los de la resta de residus
  2. Introduir-los primer en una borsa de fem i, immediatament després, en altra borsa tancant molt bé (doble borsa el més segellada possible)
  3. Dipositar-la en la borsa de fem habitual
  4. Una vegada estiga plena, dipositar-la al contenidor gris o verd.

MAI s’han de llaçar en cap altre contenidor siguen del material que siguen. Estan trobant-se guants i mascaretes als carrers, la qual cosa es una barbaritat, falta de civisme i una irresponsabilitat. Ja han aparegut mascares usades en les platges de l’Arxipèlag de Soko entre Hong Kong i Lantau.