En el Ple Ordinari que es va celebrar a l’Ajuntament el passat 30 de gener es van debatre sis mocions.

Va haver-hi un temps en el qual el PP de Benetússer deia que no tenia sentit presentar mocions amb temes que afectaren més enllà de la parada de bus del 27. És la metàfora que utilitzaven per a dir “senyors i senyores regidores, parlem sols del que afecte a Benetússer directament”.

Aquesta màxima sembla que l’han oblidada i mancant idees que milloren la vida de la ciutadania en el nostre municipi, es dediquen a fer política de desgast amb mocions de còpia i pega, recuperant debats ja superats que s’han posat de nou en l’agenda política.

Hi han “codazos” en les dretes per veure qui les acaudilla i Laura Chuliá porta al ple de Benetússer el problema català, la llengua o la bandera, cal mantindre encesa la crispació per allò de quant pitjor millor.

És sorprenent, (per no utilitzar una expressió més forta) que la nostra regidora Reme Navarro Alapont haja de donar explicacions per utilitzar la llengua valenciana en les seues intervencions. Vivim una recessió en la defensa de la nostra pròpia cultura i aquest era un dels objectius clars del PP amb la moció que va presentar relativa a l’ensenyament de la llengua valenciana a les escoles.

Els Populars també presenten mocions per a avançar per l’esquerra al govern municipal, estan desconeguts en aquesta vocació de protecció social demanant que s’igualen les famílies d’una sola persona progenitora (normalment mares) amb les famílies nombroses.

Com li va dir la nostra regidora de Benestar Social Carmen Elvira Albors Gil, – el PP arriba cinc mesos tard a esta petició perquè Compromís ja la va fer al setembre de 2019 al govern central, i a més no duplicarem acords fets pel Govern del Botànic a les Corts Valencianes perquè el PP de Benetússer vullga transvestir-se de social quan no governa-.

La nostra regidora va deixar clar que a Benetússer ningú amb risc d’exclusió social es queda en la cuneta, tinguen o no tinguen el carnet de família nombrosa o monoparental. Per tant, no és necessari habilitar mecanismes per a accedir a les ajudes que equiparen els dos tipus de famílies.

D’altra banda, Ciutadans va presentar una moció per a fer compostatge a les nostres cases amb el fem orgànic, una proposta totalment inviable que mostrava el desconeixement que tenen d’aquest tema.

Com li va dir la regidora Reme Navarro Alapont, – si es fera a nivell particular i en una realitat diferent a Benetússer podria ser positiu -, tractar d’implantar-ho en tot el municipi (que és el que es busca quan es presenta com a moció) passa de ser una decisió personal positiva a ser una ocurrència.

Els habitatges de Benetússer no tenen espai per a fer compostatge, a més de generar molèsties i olors al veïnat. Però per si això fóra poc, el representant de Ciutadans desconeix la normativa europea per la qual tots els municipis estarem obligats a implantar el contenidor marró abans de finalitzar el 2020 i la gestió de residus orgànics es faran en plantes amb garanties de salubritat. En aquest punt li vam recordar al senyor Salmerón que en el pressupost del 2020, hi ha un augment de la partida destinada a la compra d’estos contenidors.

Senyors i senyores regidores del Partit Popular i de Ciutadans, amb mocions “de postureo” i de cara a la galeria, no es solucionaran els problemes locals, això sí, poden col·lapsar els plens fins a l’avorriment, allà vostés!!

Compromís al govern municipal, malgrat vostés, continuarem treballant per Benetússer.