El dijous 25 de setembre al ple ordinàri l’equip de govern del PP representat per D. Miguel Ángel Madrero, que actualment exerceix en el càrrec d’alcalde, va comunicar als presents que el President de la Generalitat Sr. Fabra havia telefonat a l’alcaldessa Dª Laura Chulià  per a notificar-li la “reapertura de la residencia” al poble, que com sabeu porta tancada varis anys després de reformar-la.

Evidentment va ser un motiu d’alegria per parts de tots els presents, encara que no contestaren a les preguntes que varen ser formulades posteriorment tant des dels regidors com del públic diguent que no sabien res més.

Ara cal saber si esta “reapertura” serà com a Residencia Pública i gestionada per la Conselleria de Benestar Social, com està estipulat en el contrat signat entre l’Ajuntament i la Conselleria o si hi ha canvis i passa a ser gestionada per una empresa privada.

Estarem molt atents a les formes i possibles canvis en els acords davant d’esta “re- apertura” de la residencia, ja que des de Compromís opinem que deu ser totalment de gestió publica.

En este ple es tractava un punt de proposta de resolució  per a poder crear una Fundació Publica amb una gestió del Museu compartida entre representants dels partits polítics presents en el Consistori, especialistes, tècnics, ciutadania interessada.  No es va poder dur endavant ja que no va ser aprovada per una majoria qualificada, 6 vots a favor del PSOE, 6 abstencions del PP (4) i EU (2) i 4 vots en contra ( no adscrits 3 i Ciudadanos (1). Es va acordar tornar a tractar la proposta en un altre ple aportant més informació. En este moment el regidor D. José Enrique Aguar va presentar la seua dimissió com responsable de l’àrea de patrimoni i recalcant que constara en acta.

Al Sr. Aguar no li agrada gens que li controlen el que fa en les àrees on es el responsable , ja que sense estar creada esta fundació, on també participaria la ciutadania, ja ha dimitit del seu càrrec com a regidor de patrimoni.

Des de Compromís considerem que l’Ajuntament té que vetllar i cuidar pel seu patrimoni cultural en tots els àmbits.

Ple municipal Benetússer 25-09-2014

>>On pots seguir a Compromís per Benetússer ?

A la web:  http://benetusser.compromis.net/

Twitter: @CompromisBntssr

Facebook: Compromis per Benetússer

e-mail: compromisperbenetusser@gmail.com