La Batalla d’Almansa: de la pèrdua dels Furs al guany de l’autogovern

Cèsar Ferrandis, nascut a Benetússer, llicenciat en Teologia, professor de valencià i llaurador a estones perdudes, va portar a terme una conferència el passat 18 d’abril dins del cicle d’actes culturals de la AD Favara de Benetússer, des del valencianisme polític, sobre les conseqüències polítiques i culturals que tingué per al Poble Valencià l’entronització a la Corona d’Espanya del primer Borbó.

El Decret de Nova Planta, sobrevingut arran de la desfeta d’Almansa en aquell 25 d’abril de 1707, perseguí l’assimilació i la subordinació dels valencians i valencianes com a entitat política durant més de dos segles. Solament amb la Constitució espanyola de 1978 el Poble Valencià va poder recuperar l’autogovern, i encara, a través de la Generalitat.

Segons l’autor, tan sols amb l’aprofundiment d’aquest camí propi, des del reconeixement de la Generalitat com a màxima institució dels valencians i valencianes podrem redreçar el nostre futur com a Poble.

“Quan el mal ve d’Almansa a tots alcança” Popular

“Al cim de tota cultura hi ha un miracle espiritual que és la llengua, la raó de la qual es troba indubtablement en l’ànima” Thomas More.

“Qui perd els orígens, perd identitat” Raimon

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *