BENESERV S.A., O DE COM L’AJUNTAMENT PRETÉN ESTALVIAR I CREAR OCUPACIÓ

BENESERV S.A., O DE COM L’AJUNTAMENT PRETÉN ESTALVIAR I CREAR OCUPACIÓ

Desconec quants dels veïns de Benetússer, s’han assabentat de la creació d’aquesta empresa que a partir d’ara s’encarregarà dels serveis de neteja, manteniment i jardineria del poble; abans gestionats per diverses empreses privades, contractades per l’anterior govern del PSOE, i a les quals se’ls deu diners pels seus serveis, i el cost anual dels quals ascendia a més de 572.488,98 euros. Els recorde que el deute de l’ajuntament del “PPSOE” ascendeix a 10.318.112,15 milions d’euros.

Doncs bé, el nou govern del PP amb l’objectiu d’estalviar i crear ocupació entre els aturats del municipi ha optat per la creació de la societat mercantil BENESERV S.A. amb capital íntegrament municipal, és a dir amb diners de la nostra butxaca.

Des de Compromís per Benetússer, presentem una sèrie d’al•legacions de les quals ja hem rebut resposta i com no, resposta negativa per part de l’ajuntament desestimant totes les nostres al•legacions. Del conjunt d’al•legacions que presentem, un total de nou, i que ens han tirat per a arrere, us comentaré aquelles que qüestionaven els dos principals objectius per a la creació de BENESERV S.A.: estalviar i crear ocupació.

Per al primer objectiu de l’Ajuntament, el d’estalviar, nosaltres al•leguem que les despeses que contempla l’Ajuntament de 15.200 euros anuals per a administració i tràmits, és a dir delegar en una assessoria la paperassa de l’empresa. Proposàvem que aquests els assumiren el personal funcionari de l’Ajuntament, i més quan és una empresa de creació pública. I en cas que no fóra possible, aquesta partida pressupostària hauria d’eixir a concurs públic, entre les assessories que hi haguera en el poble.

I per al segon objectiu el de crear ocupació, nosaltres proposàvem que per a la contractació del personal, haurien de fer-se públiques i accessibles en la web municipal, en l’oficina del ADL i en el CIJ, les ofertes d’ocupació que generara aquesta empresa inclòs el lloc de gestor, és a dir el que va a controlar aquesta empresa i el sou del qual ascendirà aproximadament a 27.532 euros anuals. Doncs bé aquesta al•legació també ha sigut desestimada, ja que el nostre objectiu era impedir la dedocracia i evitar la contractació d’amigots i gent afí al seu partit.

Des de Compromís per Benetússer qüestionem la transparència i els objectius que defensa l’Ajuntament per a la creació d’aquesta empresa, ja que són demagogs. Demagog és pensar que van a crear ocupació, quan el que van a fer és repartir misèria entre els contractats, ja que la partida reservada per als sous dels treballadors en proporció és menor que la suma de les despeses d’administració i el sou del gestor. Es pretenen crear en total 26 llocs de treball en neteja viària i neteja d’edificis, en una població parada que ascendeix a mes de 2.000 aturats sobre una població de prop de 15.400 habitants, recordant a l’alcaldessa Laura Chulià, que des de que porta en el poder la població d’aturats s’ha incrementat en 267.
I demagògia és enarborar la bandera de la transparència en la gestió d’aquesta empresa, quan el lloc més suculent d’aquesta empresa pel seu sou, el del gestor, segons els rumors que ens han arribat serà per al marit de la secretària de l’alcaldessa. Que no hauria de fer-se a dit sinó ser oferit públicament, i que participaren tots els veïns del poble que estigueren capacitats per a la gestió de BENESERV S.A. amb un concurs de mèrits i no de dit.
Compromís per Benetússer espera i desitja, que en la nova marxa de BENESERV S.A., no es produïsquen errors com el frau del recaptador d’impostos, que dit siga de pas, hauria de tenir responsabilitats polítiques caiga qui caiga. Desitgem que s’impose en la selecció del personal la meritocracia i no la dedocracia, que impere una vertadera transparència i puguen optar als llocs de treball tots els veïns de Benetússer que es troben en situació de desocupació.

I finalment i aprofitant que tenim una meravellosa pàgina web, que els seus diners ens ha costat, tota la informació relativa a l’empresa hauria d’estar publica en aquesta web municipal (òrgans de govern, estatuts, processos de selecció,etc.), ja que considerem que és d’interès públic perquè estan en joc els diners de tots els veïns del poble, i les esperances de molts veïns en situació de desocupació.

Nota: totes les dades que hem arreplegat per a aquest article apareixen en el nº 73 del BOP del 26/03/2012 a partir de la pàgina 68 on apareix la memòria de constitució de la societat mercantil municipal.

José Luis García i Martínez responsable de comunicació de Compromís per Benetússer
23-11-2012

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *