LA BIBLIOTECA DE BENETÚSSER, MAGATZEM O BIBLIOTECA?

Sóc veí de Benetússer i usuari de la seua biblioteca, per no dir magatzem de persones, llibres i xiquets. I sí, dic bé, magatzem!. És una vergonya que unes instal•lacions que no fa molt que es van inaugurar a bombo i platerets, s’hagen convertit en un espai residual on tot cap. L’actual disposició d’espai de la biblioteca no respecta les normes bàsiques, l’espai d’estudi, el préstec de llibres, la zona d’infància i lectura de premsa. Encara recorde amb enyorança l’antiga biblioteca, on sí hi havia un repartiment adequat i autònom de l’espai.
Us posaré en situació: l’espai reservat per a xiquets i acompanyants (pares, avis, etc.) es troba al final d’aquest magatzem, just després dels habitacles per a l’estudi. Imagineu-vos el que suposa açò: cridòria, carreres, plors i gresca dels més xicotets fins a arribar a la seua zona reservada, amb el consegüent malestar que això suposa per als que allí intentem concentrar-nos en les nostres anotacions i llibres.
Et fan venir ganes de pegar un crit per què callen o donar una reprimenda als pares, per què respecten l’espai de lectura i el dret del silenci a la biblioteca. Però comptes fins a deu, els més pacients, i pense que ells no tenen la culpa, doncs els xiquets, xiquets són, sinó que penses, i no per a bé, en la o el llumener i il•luminat o il•luminada que va dissenyar l’espai amb el vist i plau de la corporació municipal del moment. Per tot això, en un espai on hauria d’imperar tot el contrari, es crea un ambient de crispació, és a dir un clima de retrets entre els usuaris de la biblioteca pròpiament dits i els pares i xiquets que estan armant la gresca.
Senyora alcaldessa, els veïns de Benetússer ens mereixem un espai digne per a la lectura i l’estudi. Des de “Compromís per Benetússer” reclamem una biblioteca on es respecten les normes bàsiques de tranquil•litat per a la lectura i l’estudi, un espai tancat on els estudiants puguen concentrar-se; un lloc adequat per als amants dels llibres i de la premsa diària; i alhora sol•licitem un espai per als pares i avis, que intenten inculcar l’amor a la lectura a través del joc als seus fills, i no isquen avergonyits i de pressa davant les queixes dels usuaris de la biblioteca pels jocs dels més xicotets.
Senyora alcaldessa, els veïns de Benetússer ens ho mereixem.

José Luis García i Martínez
Secretari de Comunicació de Compromís per Benetússer

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *